dinsdag 28 februari 2012

Buiten de Paradijs tuin . . . .

 
      
      Er wordt ook wel gezegd: Het Paradijs is hier op aarde te vinden in het Hier & Nu. Je kunt het ervaren in elke seconde van de dag.
Nou, vergeet het maar. Want des spijt al je goede wil en je goede gedrag en ook al kom je van nog zulke goede huize, je komt zoveel 'controverses' tegen in het dagelijkse leven waarvan de energieën nog ge-upgrade en ge-update moeten worden, alvorens je van een paradijselijke essentie of van een sereniteit kunt spreken.
We gebruiken tegenwoordig ook heel dikwijls en zo graag het woord 'Spiritualiteit', want dat dekt voor ons de gehele lading. Daarmee zit je dan in ieder geval aan de 'safe' kant en je bent zelfs al bijna onaantastbaar geworden. Maar niets is echter minder waar en de wereldse werkelijkheid is geheel anders.
Binnen en buitenkant moeten in Balans zijn. En dat is niet altijd zo in deze schijnbaar oh zo perfecte wereld zoals we die naar buiten brengen. 'Werk aan de winkel' dus voor een ieder van ons, geen enkele ziel uitgezonderd. Een grote leerschool is het hier op aarde. We zitten allemaal nog in de schoolbanken van het voorportaal van deze Paradijselijke tuin. In je geest kun je voor jezelf misschien wel zo een gelukzalig gevoel van beauty geschapen hebben, maar zodra je met je naasten in contact komt, merk je al gauw dat je gelukzalige creaties snel verdwijnen als sneeuw voor de zon. Geen wintersport, maar ook geen zomersport. Sportiviteit, dat vragen we wel van je.
Websites voor retreat-centers zijn daar een uitermate mooi en sprekend voorbeeld van. Ze zien er allemaal zo geweldig fascinerend en mooi uit. Roepen van allerlei prachtige imaginaire zinnebeelden op in je verbeelding. En kom je dan ter plekke dan ervaar je soms een hele andere sfeer en andere energieën onder mensen onderling. Mensen zijn en blijven ook maar mensen, nietwaar. We kunnen niet aan een plaatje voldoen. 'Confrontatie' noemen we dat. En daar heeft ieder van ons op zich dan mee te dealen op zijn geheel eigen manier in die momenten van het Hier & Nu. Of je nu een Adam of een Eva bent, het maakt allemaal niet uit, want we zitten nu eenmaal in hetzelfde (leerschool-)schuitje. We nemen soms geen (vijgen)bladen meer voor de mond, want we denken allemaal de waarheid in pacht te hebben en daarom in ons gelijk te staan. Onszelf 'spiegelen' aan de ander zou een betere optie zijn dan het voornoemde vijgenblad.
Een eerste vereiste en essentiële welwillendheid om tot een 'overeenkomst' te komen tussen mensen onderling is 'afstemming' op het Grote Geheel. Dan zijn we zelf niet zo heel belangrijk meer en kunnen we misschien 'begrijpen' waarom, waarvoor en hoe. De term 'macht' verdwijnt dan ook in zijn geheel, want niemand heeft dan meer iets te verliezen of te gewinnen. We worden elkaars 'gelijke'.
      Brotherhood of Man – Hi Man, Hi Woman!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten